Maak kennis met Tinne De Wit, Sales Operations & Development Manager uit België

"Het superfijne is dat cross-departemental moves bij Mondelez in het DNA zitten. Deel uitmaken van het ESG-team en meewerken aan een meer sustainable wereld, lijkt me zeker een mooi idee."

Tinne De Wit, Sales Operations & Development Manager, Belgium

Friday, October 11, 2024

Hoe ben je Business Analytics and Sales Systems Manager geworden? Beschrijf je traject.

Doorheen mijn carrière heb ik het geluk gehad om van verschillende functies en domeinen te mogen proeven. Na mijn studies, ben ik gestart als Trade Marketeer en dan ben ik via Category Management doorgegroeid naar de verschillende niveaus van Key Accountmanagement. Mijn 10-jarige sales carrière sloot ik af als Customer Team Leader op verschillende Top 3 klanten. Daarna heb ik als Sales Lead samengewerkt met andere afdelingen binnen Mondelez op verschillende (inter)nationale projecten. Op het moment dat België en Nederland 1 Business Unit werden, kreeg ik de opportuniteit om de toenmalige Sales Operations teams te leiden en sindsdien heb ik me ondergedompeld in de mysterieuze wereld van data & systemen.

Aangezien data het nieuwe goud is en AI booming business, moet ik je zeker niet uitleggen hoe interessant dit is 😊.

Wat vind je het meest belonende aspect van je job als het gaat om het ondersteunen van het succes van het salesteam?

Ik hou heel erg van efficiëntie en als je met systemen of data werkt, kan je de businessteams daar enorm in ondersteunen. Denk maar aan een verbetering aan een systeem om het meer user-friendly te maken of om de workload naar beneden te brengen. Repetitieve taken automatiseren of het creëren van een BNL Business Monitor zodat mensen gemakkelijk alle belangrijke KPI’s kunnen opvolgen. Of een ganse set Business reports aanbieden zodat niet iedereen telkens zijn eigen report moet maken of updaten.

Bij alles wat mijn team doet, staat het werkleven van onze collega’s vergemakkelijken op de hoogste prioriteit. Dankzij mijn BASE-team kunnen zij dan focussen op wat echt telt: namelijk de klant, de shopper en de consument.

Tinne De Wit

Als je niet in sales operations zou werken, welk carrièrepad zou je dan gevolgd hebben?

Als kind wilde ik heel graag dierenarts worden. Toen een dierenarts me echter vertelde dat je dan ook zieke dieren zou moeten laten gaan, werd dit plan snel opgeborgen. 😉 Na mijn studies toegepaste economische wetenschappen, rolde ik in sales en kon ik me daar amuseren. De belangrijkste leidraad is en blijft voor mij: ‘Je functie echt graag doen’ en ‘altijd blijven bijleren’. Er zijn veel domeinen waar ik nog kan in bijdragen en bijleren, dus ik pin me niet vast op een bepaald carrièrepad. Het superfijne is dat cross-departemental moves bij Mondelez in het DNA zitten. Deel uitmaken van het ESG-team en meewerken aan een meer sustainable wereld, lijkt me zeker een mooi idee.

Wat is een hobby of activiteit die je graag doet om te ontspannen na een drukke week?

Om even te bekomen, ga ik graag wandelen in de natuur. Ik probeer 3 keer per week 10km te wandelen. Al moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat me dat in de zomer beter lukt dan in de winter. Het helpt me om mijn lichaam tot rust te brengen en stress op een gezond niveau te houden.

Daarnaast hou ik ontzettend van gezellig tafelen met het gezin, familie of vrienden. De spontane connecties zijn het leukste!

Als daarna alles stil is in huis, kan ik echt genieten van een goed boek met, hoe kan het anders, een lekker stuk pure Côte D’Or chocolade.

Stories

Make it with Passion – Love our Consumers and Brands

Make it Possible – Grow Every Day at MDLZ

Make it Uniquely Yours – Do What’s Right at MDLZ

Connect with us by joining our Talent Community!

As a member, you’ll be the first to learn about new opportunities tailored to your skills and interests. Whether you’re actively looking for a new role or just curious about future possibilities, our community is the perfect place to stay informed and engaged.

Don't miss out on making your next big career move — sign up today!